Online Cursus Fertiliteitsyoga

 1. Benieuwd hoe stress de doorbloeding van je eierstokken & baarmoeder beïnvloedt? En hierdoor ook invloed heeft op je eicelkwaliteit en de innesteling? En wat je eraan kan doen met toegankelijke yoga oefeningen? Rika legt het uit in dit informatieve filmpje:

Dus..

 • Wil je je vruchtbaarheid verhogen?
 • Meer ontspannen in het leven staan met je kinderwens?
 • Het vertrouwen terugvinden in je lichaam?
 • Je mind-set rond zwanger worden positief veranderen?

Dan is dit online yoga-programma voor jou.

.

Deze cursus bestaat uit 5 modules (11 video’s).
Je leert stap-voor-stap:

 • bekken openers;
 • schouderontspanners;
 • een fertilty zonnegroet voor meer hormonale balans;
 • een ademhalingsoefening die je helpt om kalm te blijven;
 • een diepe ontspanningsoefening – ideaal voor de wachtweken, en
 • een yogareeks met visualisaties die je zal helpen opnieuw vol vertrouwen in het leven te staan met je kinderwens. Een yogareeks met visualisaties die je zal helpen opnieuw vol vertrouwen in het leven te staan met je kinderwens.

De oefeningen zijn heel toegankelijk, ook als je nog nooit yoga gedaan hebt.

.

Kosten

De kosten zijn 85 Euro. Als je deelneemt aan de gratis online fit for fertility cursus krijg je 50% korting! Je vult dan de volgende kortingscode in: cursuskorting. 

.

Hieronder vind je een overzicht van de filmpjes die je te zien krijgt na aankoop. Je krijgt ook nog een keer een email met uitleg bij elke module:

.

module 1 bekkenopeners en schoudersontspannersModule 1

bekkenopeners & schouderontspanners

Heb je vaak gespannen schouders, nek en kaken dan betekent dit dat je automatisch spanning in je bekken vasthoudt. Omgekeerd kan het zijn dat je uit gewoonte je buik- en bekken bodemspieren teveel aanspant en er hierdoor spanning in je schoudergebied optreedt. Dit wil je juist vermijden: spieren en weefsel – dus ook je baarmoeder en eierstokken – krijgen door contractie minder zuurstof en bloedtoevoer. Continu aangespannen spiervezels drukken je kleine bloedvaatjes tussen de spieren dicht. En laat een goede doorbloeding nu juist superbelangrijk zijn voor een goede eicelrijping, voldoende opbouw van je baarmoederslijmvlies en een goede innesteling.


module 2 DYAModule 2

diepe yogische ademhaling

Deze ademhaling vergroot je longcapaciteit. De meeste mensen ademen niet tot in de buik. Echter, hoe groter je longcapaciteit, hoe fitter je bent en hoe meer energie je op celniveau beschikbaar hebt voor voortplanting. Wanneer je gespannen bent ga je hoger ademen waardoor minder zuurstof je cellen bereikt. Je cellen hebben zuurstof nodig voor de aanmaak van ATP of celenergie. Zowel voor de aanmaak van mannelijk zaad als voor correcte celdeling is voldoende ATP belangrijk. Wanneer je deze ademhaling op regelmatige basis oefent en het ademen tot in je buik een natuurlijke reflex wordt kun je in stressvolle situaties beter ontspannen.


module 3 fertility zonnegroetModule 3

fertility zonnegroet

De fertility zonnegroet of endocriene zonnegroet zorgt voor hormonale balans en wordt uitgevoerd met gerichte aandacht naar al je klieren door middel van ademhaling. Ze omvat extra houdingen die je bekken openen en je bijnieren ondersteunen. Doordat deze reek je hele lichaam te stretcht, je spieren te versterkt en je organen te masseert zal deze yogareeks je ook meer vitaliteit brengen. Op mentaal vlak geeft deze reeks een grotere veerkracht – je zal merken dat je ‘lichter’ van geest wordt.


module 4 omgekeerde houdingModule 4

omgekeerde houding

Dit is de houding bij uitstek om tijdens je wachtweken te doen. In de omgekeerde houding wordt je baarmoeder veel beter doorbloed en je kan makkelijker ontspannen.

Met behulp van de bijhorende ademhalingstechniek ga je bewust alle opgedane indrukken en stress van die dag los te laten. Optioneel kan je er een visualisatietechniek aan toevoegen die je celgeheugen herprogrammeert waardoor je in toekomstige situaties minder stressvol gaat reageren. Altijd handig :-). En niet te vergeten, als je deze oefening doet vlak voor je naar bed gaat slaap je veel dieper!


module 5 groet aan de 4 wrModule 5

groet aan de 4 windrichtingen

Dit is mijn lievelingsoefening! 🙂 Deze oefening brengt niet alleen emotionele balans en een diepe mentale ontspanning maar verandert ook je mindset rond zwanger worden. De visualisatie en affirmaties in combinatie met de bewegingen zorgen ervoor dat je weer vertrouwen krijgt in de toekomst en je lichaam. Doe deze eenvoudige maar krachtige bewegingsreeks wanneer je ontspanning nodig hebt. Of als je ongewilde emoties zoals angst, verdriet, frustratie of jaloezie wil loslaten en transformeren.